Popular writings

In Macedonian

Каде згреши Министерката? (02.11.2019)

Зошто данокот на добивка во Македонија треба да биде прогресивен? (27.05.2017)

Половина БДП јавен долг (01.11.2016)

Зошто Владата сакаше по секоја цена да се задолжи надвор? (20.07.2016)

650 милиони евра (13.07.2016)

Како да се трошат јавните пари? (03.03.2016)

За вампирите и банкарите (02.03.2016)

Отворено писмо до Димитар Богов (09.02.2016)

Како до раст за сите? (25.01.2016)

За нееднаквоста (01.11.2015)

Сонот на министерот (29.10.2015)

Лаги, проклети лаги… (24.09.2015)

Како вработува Македонија? (19.08.2015)

Буџетот не е социјален, туку предизборен (22.07.2015)

На кого се однесува приказната? (20.07.2015)

Грчката трагедија (05.07.2015)

Македонија треба што побрзо да воведе прогресивно оданочување (28.06.2015)

Шест решенија за македонската економија (01.06.2015)

Нон-сенс, или зошто не треба да растат каматите (23.05.2015)

Четири непријатни вистини за македонската економија (02.04.2015)

Три заблуди за македонската економија (14.03.2015)

Сказна за нашата нееднаквост (03.03.2015)

Работничките права од гледна точка на еден фетишист (26.01.2015)

Швајцарски франк – зошто порасна и какви ќе бидат влијанијата врз македонската економија? (18.01.2015)

Јавниот долг во годините што следуваат (08.01.2015)

Теоријата за втората најдобра опција (16.12.2014)

Нашите 99 проценти (08.11.2014)

 

In Serbo-Croatian

Економија је домаћинство, и зато о њој мора да се брине (11.08.2015)

Makedonski honorarci: prototip fleksibilnog radnika (20.04.2015)

Indeks ekonomskih nejednakosti: slučaj Makedonije (17.02.2015)

 

In English

Growth for all: Some thoughts after #talkinequality (09.03.2016)

The story of our inequality (03.03.2015)

Labour rights from the point of view of a fetishist (26.01.2015)

Our 99 percent (08.11.2014)